Suomen suuri vuosi

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden teema Yhdessä tiivisti sekä juhlavuoden tavoitteet että sen toteutustavan. Yhteenkuuluvuuden tunteen vahvistaminen, osallistavuus ja monimuotoisuus ohjasivat vahvasti sekä juhlavuoden suunnittelua että toteutusta. Suomi 100 -juhlavuosi oli monella tapaa uudenlainen valtiollinen merkkivuosi. 

Kaikille avoin ohjelma ja osallistava, ihmisiä puhutteleva juhlavuosi tempaisi suomalaiset ja Suomen ystävät mukaan rakentamaan yhteistä kokemusta. Kaikkien aikojen laajinta juhlavuosiohjelmaa oli rakentamassa 800 000 ihmistä ja siihen liittyi 5 000 hanketta. Tapahtumia Suomessa ja maailmalla oli arviolta 170 000. 

Juhlavuoden ohjelmakausi alkoi uudesta vuodesta ja päättyi itsenäisyyspäivään 6.12. Runsaan yhdentoista kuukauden aikana oli useita sisällöllisiä ja tapahtumallisia kohokohtia, jotka kokosivat tekijöitä yhteen ja nostivat esiin tärkeitä teemoja. Avajaiset ilmensi selkeästi erityisen vuoden alkamista, elokuussa Yhdessä-viikonloppu tiivisti kesän yhteisöllisen tekemisen ja itsenäisyyspäivän yhteyteen rakennettu syntymäpäiväviikko huipensi koko vuoden. 

Juhlavuosi osallisti, innosti ja ilahdutti. Se lähti hyvällä tavalla lapasesta. Syntyi Suomi 100 -ilmiö, joka levisi koko Suomeen ja myös maailmalle.